BTS Sains

RM12.00

Penerangan

Siapa tidak kenal dengan Zenbaya binti Profesor Uthman Dawod yang merupakan antara anak orang elit di Zara Damansara. Memiliki koleksi barangan BTS penuh satu bilik, berpesta muda-mudi dan makan di kafe hipster menjadi kebiasaan gadis tersebut.

\Namun apabila diajak bersemuka dengan isu terbesar dirinya, iaitu markah subjek sains yang sentiasa merosot… dia terus kecut! Suatu hari, akibat kecuaian diri yang alpa melayan minat terhadap BTS membuatkan dia mendapat markah kosong untuk markah berkumpulan bagi satu projek sains.

Hal itu mendatangkan dendam kepada Zenbaya. Puas dicaci dan dihina menjadi anak keturunan saintis tetapi tiada bakat dalam bidang ilmu alam tersebut, Zenbaya bangkit. Dia mahu membuktikan dia juga mampu berjaya dalam bidang yang dikuasai ahli kelauarganya itu.

Namun begitu, Zenbaya rasa tertekan kerana ada satu perkara yang membuatkan dia trauma belajar sains… semuanya kerana ilmu itulah menjadikan ibu bapanya terkorban dalam sebuah kajian. Zenbaya keliru, sama ada mahu membuktikan sains adalah gaya hidupnya ataupun membiarkan diri dihina hanya gilakan hiburan semata-mata

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “BTS Sains”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…