Lawak Sekolah : Belajar Berpersatuan

(4 customer reviews)

RM14.00

Out of stock

Penerangan

Buku yang mengisahkan Robita dan Bard Badzli menghadapi masalah untuk memilih persatuan dan kelab di sekolah.

 Sebelum mendaftar sesebuah kelab, Bard Badzli mencadangkan Robita mencari dulu kelebihan dan minatnya. Adakah persatuan yang aktiviti lasak sesuai untuk Robita? Memandangkan dia adalah sebuah robot, ujian ketahanan untuk aktiviti lasak menunjukkan Robita tidak sesuai kerana baterinya akan cepat habis.

 Pada bahagian komik pula, Robita dan Bard Badzli membantu guru matematik mereka menubuhkan satu kelab baru yang dinamakan Kelab Kepala Labu sempena rambut Robita yang berbentuk labu. Mereka terpaksa memikirkan apa agenda kelab mereka dan mencari sekurang-kurangnya 30 orang ahli yang berminat menyertai kelab tersebut.

 Bagaimanakan Robita yang penakut ini dapat memilih kelab yang sesuai untuk dirinya? Apakah tip-tip berguna yang akan diberikan oleh Bard Badzli? Semuanya dapat dibaca dalam Nomik ini.

4 reviews for Lawak Sekolah : Belajar Berpersatuan

 1. ahmad fakhrul

  best……..

 2. ahmad fakhrul

  mengesah kan tentang cikgu sam yang tiba tiba termasuk dalam kelab mata lentik kemudian … bacalah buku LAWAK SEKOLAH BELAJAR BERPESATUAN

 3. ahmad fakhrul

  mengesah kan tentang cikgu sam yang tiba tiba termasuk dalam kelab mata lentik kemudian … bacalah buku LAWAK SEKOLAH BELAJAR BERPESATUAN baru tahu

 4. Aisya Nur Liyana

  Buku ini menceritakan tentang cikgu Sam tiba-tiba masuk kelab mata lentik.Sepatutnya cikgu Sam masuk kelab matematik.Kesian cikgu Sam.Robita mahu menceriakan cikgu Sam.Robita mencipta satu kelab.Banyak idea yang tak masuk akal.Banyak idea lawak dari buku ini.Memang best,lawak dan banyak cabaran.

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *