OMG! Gila Shopping

(7 customer reviews)

RM12.00

Penerangan

Diskaun hebat! 50%! 70%! SALE!

Oh… itulah penyakit Nina Jurina! Pantang melihat papan tanda mengenai shopping, tentu datang penyakit obsesi. Semua kasut hendak dibeli, segala jenis beg perlu dimiliki. Padanya, membeli itu terapi. Padahal status dirihanyalah seorang remaja yang tiada pendapatan sendiri.

Memandangkan Nina merupakan anak ahli perniagaan yang berpangkat, maka wang bukanlah isu yang menyekat. Gunakan sahaja kad kredit, segala barangan pasti boleh dibeli.

Pada suatu hari, ayahnya Dato’ Shukri tergerak hati menyemak bil kad kredit milik Nina. Ternganga mulut apabila mendapati anaknya itu berbelanja sehingga mencecah RM 10,000 dalam sebulan! Maka hukuman sekatan ekonomi dikenakan. Kad kredit ditarik balik. Nina dipaksa tinggal bersama mak ciknya, Mak Cik Suhada yang terkenal dengan perangai tangkai jering dan kedekut tahi hidung masin.

 

7 reviews for OMG! Gila Shopping

 1. Hasniah Abdullah

  NANTI NAK BELILAH

 2. Amirah Batrisyia Rusmadi

  Best sangat-sangat buku ni, saya dah baca!

 3. Wardina natasha

  Saya nak beli buku ni tapi saya pon nak beli buku omg gila gosip mana satu ni…….

 4. KAIRA

  Nak sangat beli!!!!!!!

 5. Hantu Buku

  Best sangat! Berguna untuk yang jenis banyak “berbelanja”
  Ada banyak tip-tip menarik! ★★★★★

 6. zani syazwani

  Buku ini sangat menarik!Melihat sahaja kaver buku membuatkannya lebih tertarik !Saya berimaginasi seolah-olah saya memegang watak Nina Jurina.Melalui buku ini ,serba sedikit membantu saya menguruskan kewangan saya dengan lebih baik lagi . Apapun buku ini sangat sesuai buat para kaki shopping seperti saya !

 7. Alya

  Best. Cerita ni mengajar kita untuk berjimat cermat dan hindari sikap boros

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *