Lawak Lulus Periksa

RM12.00

Penerangan

Komik bergenrekan humor motivasi ini mengisahkan tentang kehidupan harian para pelajar dan guru-guru Sekolah Menengah Adiwangsa. Setiap kisah mereka akan menceritakan tentang bagaimana mahu mencapai satu matlamat iaitu lulus dalam peperiksaan. Bagaimana susah senang, suka duka dan kejadian-kejadian menarik yang berlaku sebelum, semasa dan selepas menghadapi peperiksaan. Pelbagai ragam pelajar remaja juga dapat dilihat. Ada yang belajar sambil lewa. Ada yang belajar sampai stress. Ada juga yang menggunakan bantuan dadu juga soalan bocor demi lulus periksa.

Apa yang penting… disampaing berhibur dengan komedinya, komik ini juga menyelitkan pengajaran, motivasi dan ingatan kepada para pelajar tentang betapa pentingnya pelajaran itu. Fokuslah kepada keberkatan ilmu, bukan keputusan peperiksaan semata-mata.

Ternyata ini sebuah bacaan menghiburkan sesuai buat anak-anak kerana ceritanya sarat tip pembelajaran dan penggunaan bahasa juga u dijaga baik dari ejaan, tatabahasa mahupun maksud-maksudnya.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lawak Lulus Periksa”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…