OMG! Oppa

(4 customer reviews)

RM12.00

Out of stock

Categories: , , Tag:

Penerangan

Lagu kumpulan EXO sentiasa berkumandang kuat pada tahap paling maksima. Boleh bergegar dinding rumah dibuatnya! Bibir turut menyanyikan bait-bait lirik lagu yang tidak difahami maksudnya. Tubuh bergoyang kiri dan kanan, mengikut rentak tarian kumpulan berkenaan.

Itulah rutin Suri, remaja yang terkena penyakit obses. Biliknya penuh dengan poster wajah-wajah oppa bermata sepet. Setiap hari mesti dikaji berita KPOP dan gosip. Paling didamba adalah mengumpul barangan merchandise eksklusif. Suri memang begitu suka pada KPOP sehingga perkara lain tidak dipandang, hanya KPOP jadi dambaan!

Paling kronik ketika Suri mendapat tahu bahawa kumpulan KPOP kegemarannya akan julung-julung kali membuat konsert di Malaysia. Suri mesti pergi, walaupun tiketnya beratus ringgit. Suri wajib hadiri, walaupun esoknya ada peperiksaan genting. Lalu dirancang pelbagai cara mengumpul dana supaya boleh membeli tiket. Suri juga sudah siap-siap membuat pelan rahsia agar ibu bapanya memberi kebenaran pergi ke konsert.

4 reviews for OMG! Oppa

 1. Amirah Batrisyia Rusmadi

  Best sangat-sangat, saya dah baca!

 2. Alyaa Qistina

  best gile novel ni

 3. KAIRA

  Saya nak beli buku ni !!!!!

 4. Rose Safiyah

  Novel ini menceritakan tentang Suri yang tergilakan KPOP sehingga ditimpa malang.Kita janganlah terlalu obses sehingga melalaikan diri.Kita perlu berjaya memperoleh kejayaan.Buku ini mempunyai banyak pengajaran yang bermoral.Buku ini juga menceritakan keburukan minat terhadap KPOP yang melampaui batas.Setiap KPOPERS dan BLINKERS boleh beli buku ini.

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *