Benci Ayah Ke Neraka

(1 customer review)

RM12.00

Out of stock

Categories: , Tag:

Penerangan

“Dan Kami wajibkan manusia (berbuat) kebaikan kepada dua orang ibu bapanya. Dan jika keduanya memaksamu untuk mempersekutukan Aku (Allah) dengan sesuatu yang tidak ada pengetahuanmu tentang itu, maka janganlah kamu mengikuti keduanya. Hanya kepada-Ku-lah kembalimu, lalu aku khabarkan kepadamu apa yang telah kamu kerjakan.”
(Surah Al-Ankabut, ayat 8)

Buku ini mengumpulkan 5 kisah inspirasi pengorbanan seorang ayah yang tidak ramai manusia sedari. Malah turut terdapat pelbagai ilmu baru sebagai selitan dalam setiap cerita yang diolah.

“A father may be imperfect but he will always love perfectly.”

Benci ayah membawa ke neraka? Apa ini benar atau dusta? Atau adakah perilakuan manusia bergelar ayah? tidak mampu dimaafkan sehingga NERAKA menjadi pilihan?

Ingat, manusia itu tidak lari daripada DOSA. Bukan tugas kita untuk menghukum sesiapa. Allah Maha Pengampun dan Maha Menerima Taubat. Kembalilah kepada-Nya. Insya-Allah kita sama-sama terselamat daripada seksa NERAKA!

1 review for Benci Ayah Ke Neraka

 1. Aisya Insyirah

  Nama:Aisya Nur Insyirah Binti Afandi
  Nombor Ahli:BTJ013
  #CABARANCUTISEKOLAH04

  Benci Ayah ke Neraka.Sentap terus siapa yang derhaka pada ayah dia.Buku ini mengisahkan tentang 5 kisah inspirasi pengorbanan seorang ayah.

  Bukan setakat ceritanya yang sedih lagi menarik,disertakan sekali fakta-fakta tentang ayah yang ramai orang tidak tahu.

  Ada juga kisah tentang seorang ayah dimasukkan ke dalam penjara disebabkan anaknya sendiri.Ada juga seorang ayah dihina oleh anaknya sendiri sehingga ayahnya mahu bunuh diri.

  Janganlah adik-adik semua derhaka kepada ayah sendiri ya!Ada banyak lagi kisah yang menarik lagi tertarik di dalam buku ini!Selepas baca,jangan lupa salam tangan ayah ya!Baca,jangan tak baca!

  PENYERTAAN KEDUA

  (96 patah perkataan)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…