Diari Ahli Neraka

RM12.00

Segala Siksaan Paling Mendera, Neraka Tempatnya!

Categories: ,

Penerangan

Aku meninjau-ninjau setiap sudut. ‘Menyambut’ ketibaan setiap penghuni neraka… air mendidih dijiruskan tepat ke atas kepala… melecur semua! Menjerit melolong menghadapi kesakitan yang paling mendera!

Sedaya upaya aku berusaha menjauhkan penglihatan dari menyaksikan seksaan. Namun, telinga masih dapat menangkap rintihan mereka. Merayu-rayu meminta sesuatu demi menghilangkan dahaga. Ya… tentu sekali keinginan untuk minum sangat tinggi. Berada dalam keadaan panas yang keterlaluan begini.

Melihat gelas-gelas berisi minuman, aku mulai mengurut dada.

“Mujur masih ada belas kasihan.”

Namun sangkaan itu meleset. ‘Minuman’ itu sebenarnya adalah besi yang sudah melebur cair. Berebut-rebut ahli neraka mencapainya seolah-olah itulah air yang sangat lazat. Ajaib, mereka masih mengambil dan meminumnya!

Jika tidak… pilihan lain adalah air nanah mengalir. Ia tidak ubah seperti sungai yang panjang. Nanah itu terkumpul akibat luka dan kesakitan para penghuni neraka juga. Busuk hanyirnya, memualkan! Nanah itu juga mempunyai bisa luar biasa. Sebaik sahaja diminum melepasi kerongkong, ahli neraka meraung-raung. Sakit bukan kepalang!

Aku terpempan menyaksikan segala penyeksaan. Inilah isi neraka dan akulah ahlinya!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Diari Ahli Neraka”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…