OMG! Gila Buku

(12 customer reviews)

RM12.00

Penerangan

Ayda Tuah, terlalu obses dengan buku sehingga menjejaskan kehidupannya sehari-hari! Memerap di dalam bilik, masa dihabiskan menghadap buku 24 jam tanpa henti. Minat mengikuti perkembangan penulis-penulis, ia lebih dihargai berbanding berkomunikasi dengan ahli keluarga sendiri. Di sekolah pula, Ayda membaca buku tidak kira masa. Oleh yang demikian, pelajar menggelarkannya ‘hantu buku Sri Bangsar’.

Obsesinya juga telah menyebabkan prestasi akademik Ayda merosot. Keputusan ujian tidak memuaskan, lalu Cikgu Haizi meminta Bettylina menjadi teman ulangkaji dalam sesi peer study. Ibu Ayda juga menjalankan sekatan di rumah. Tiada lagi perbelanjaan bulanan, buku-buku disita, telefon bimbit dan komputer riba turut diharamkan penggunaan.

Tambah kronik, satu insiden buruk telah berlaku apabila Ayda dituduh secara membuta tuli. Dikatakan mencuri buku perpustakaan sekolah, demi memuaskan nafsu membaca yang tidak boleh dibendung lagi! Ayda kesal kerana sifat ‘hantu buku’ itu telah memakan diri. Hanya Betty yang percaya Ayda tidak bersalah, lalu setia bersama menyelesaikan masalah. Ayda mesti menyelesaikan konflik, hantu buku mesti berubah jadi heroin buku. Mampukah itu berlaku? Baca segalanya dalam OMG! Gila Buku!

12 reviews for OMG! Gila Buku

 1. NURHANA ALYSA

  BESTNYA BUKU NI TAK SABAR NAK BACA

 2. Natalie Lenny

  Buku ini memang best !

 3. Alya nabilah

  Saya setuju dgn ulasan ask NURHANA ALYSA awk mmg pro dlm bab bab ulasan ulasan Ni kankankankankan Beryl tk

 4. Amirah Batrisyia Rusmadi

  Semua buku Blink memang best, termasuk yang ni!

 5. Nurul Nadhirah

  Betul tu Amirah Batrisyia Rusmadi

 6. [email protected]

  TAK SABAR NAK BELI.MACAM BEST.SIANG MALAM TERFIKIR BUKU NI.

 7. raudhahrosli (verified owner)

  best sangat!!! tq kedai blink….

 8. KAIRA

  buku ni memang sangat best!

 9. KAIRA

  Saya memang suka beli buku kedai ‘BLINK’ !!!!!!

 10. mardhiha

  saya memang gila buku BLINK!

 11. Yuki Art

  Hi! i wanted to make a review of the book i bought.I think it is very decent and the cover is beautiful.It has very good book writing illustration.i bought this book during the program in my school.And i think you gave me reasons why i should love books ! Okay.. so this book has enough things that make me .. PUAS you know. Goodbye !

 12. DAMIA SAFRA

  best sangat baca buku ni…. buku ni mengajar untuk kita berjimat.

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…